علت جوش آوردن خودرو وروشهای پیشگیری از آن

علت جوش اوردن ماشین

جوش آوردن خودرو علل وروشهای پیشگیری از آنرا بررسی میکنیم

کاررادیاتور چنانچه مشاهده كرديد كه از زير كاپوت خودرو بخار خارج مى شود و يا اينكه نشانگر آمپر آب بر روى قسمت قرمز قرار دارد، بدون شك دماى موتور خودروى شما بيش از اندازه زياد شده است و خودرو جوش آورده است، وقت آن رسيده كه قبل از آسيب جدى به موتور خودرو، آن را متوقف كنيد.
هرگونه نشانه اى از جوش آوردن خودرو نبايد ناديده گرفته شود. بنابراين بهترين كار اين است كه خودرو را خاموش كنيد تا از آسيب بيشتر به موتور جلوگيرى شود. رانندگى با خودرويى كه جوش آورده است مى تواند باعث آسيب به سر سيلندرها، قطعات داخلى موتور، سوپاپ ها، ميل لنگ و پيستون ها شود.
اگر اجازه دهيد موتور خنک شود و نيمى از مخزن رادياتور را آب و نيم ديگر را با ضد يخ پر كنيد دليل نمى شود كه مشكل جوش آوردن خودروى شما حل شود.
فهرستی از دلایل زیر می تواند مسبب جوش آوردن پیشرانه خودرو باشد.
 همه رانندگان خودرو با اصطلاح «جوش آوردن خودرو» آشنا هستند. به طور کلی، گرفتن بار زیاد از موتور خودرو به هر طریق (مثلا به خاطر ترافیک سنگین، حرکت در سربالایی، روشن کردن کولر خودرو، اضافه بار خودرو و امثال آن) موجب افزایش دمای موتور و جوش آمدن خودرو میشود.
پایین بودن سطح آب رادیاتور: سطح آب رادیاتور باید حداقل هفتهای یکبار بازدید شود. البته در سیستم خنککننده خودرویی که مداربسته و تحت فشار است، باید با توجه به مندرجات کتابچه راهنمای خودرو عمل شود و در صورت نیاز به اضافه کردن آب، حداقل نیم ساعت صبر کرد تا آب رادیاتور خنک شود.
کثیف بودن مدار رادیاتور: وجود املاح در آب معمولی و همچنین حرارت بالا سبب ایجاد رسوب در مدار رادیاتور میشود و این رسوبات باعث اختلال در گردش آب خواهد شد. در این راستا سازندگان خودرو اغلب توصیه میکنند که در سیستم خنککننده از مواد افزودنی ضدزنگ رادیاتور استفاده شود. ضدیخ خاصیت ضدزنگ نیز دارد که ریختن آن در رادیاتور در تمام طول سال کاری مفید و مقرون به صرفه خواهد بود. البته بهتر است هر 2 سال یکبار مدار داخلی رادیاتور شستوشو شود.
کثیف بودن شبکه رادیاتور و گرفتگی شیارهای آن: بر اثر عبور هوا در سرعت بالا به مرور زمان شبکه های رادیاتور از برگ، حشرات مرده و کاغذ پوشانده شده و باعث اختلال در گردش هوا در شبکه ها میشود و در نتیجه میتواند افزایش دما را به همراه داشته باشد. بنابراین توصیه میشود شبکه ها حداقل سالی یکبار با مایع حلال روغن و آب کاملا شستوشو داده و تمیز شوند و باید از تراشیدن با اجسام تیز یا برس سیمی خودداری کرد.
پارگی تسمه دینام یا تنظیم نبودن آن: کارکرد صحیح سیستم خنککننده بستگی به تسمه پروانه یا واترپمپ دارد که وظیفه اصلی آن، گردش آب در موتور است. اگر تسمه شل بوده و روغنی یا صدمهدیده باشد، آب با سرعت لازم در شبکه خنککننده نخواهد چرخید و در نتیجه موتور داغ میکند.
خرابی پمپ آب: اگر مشاهده کردید که موتور خودرو آب کم میکند، فورا پمپ آب را بررسی کنید. در صورت مشاهده نشتی زیر پمپ آب، به احتمال قوی کاسه نمد داخل پمپ خراب است که در خودروهای جدید قابل تعمیر نیست و باید پمپ آب کامل تعویض شود.
معیوب بودن ترموستات: وظیفه ترموستات در موتور خودرو این است که وقتی موتور سرد است مسیر جریان آب را به رادیاتور موقتی مسدود میکند. هر ترموستات در درجه حرارت معینی باز میشود که این عدد روی آن حک شده و در بازار در 2 نوع 74 و 82 درجه موجود است. اگر این نقطه به وظیفه خود به خوبی عمل نکند باعث افزایش دمای موتور میشود که در این حالت باید ترموستات را تعویض کرد.
نشتی رادیاتور: برخی اوقات، افزایش رسوب در رادیاتور باعث خوردگی آن میشود و آب نشت میکند، در نتیجه، سطح مایع خنککننده کاهش مییابد و با افزایش دمای آب مواجه میشویم. در این حالت، میتوان با اضافه کردن نوعی ماده درزگیر به آب رادیاتور بهطور موقت از نشتی آن جلوگیری کرد. زردچوبه نیز نوعی ماده درزگیر است که به میزان 75 گرم میتوان از آن استفاده کرد.
سایر موارد جوش آوردن: از دلایل دیگری که در جوش آوردن خودرو نقش دارند، میتوان به نامیزانی دلکو، نامیزانی باد لاستیک، بار زیاد، استفاده طولانی از دندههای سنگین، سربالایی زیاد، نامیزانی سوپاپها، خرابی در رادیاتور، سفت بودن یا کار نکردن سوپاپها، سفت بودن چرخها، وزش باد مخالف، گیر کردن ترمز یکی از سیلندرهای چرخ، کثیفی بدنه موتور و ممانعت از تبادل حرارتی خوب، تنظیم نبودن سیستم جرقه و عمل نکردن فن اشاره کرد.
علت جوش آوردن
علت جوش آوردن

توصیه های ایمنی :

در صورت جوش آوردن آب رادیاتور، قبل از سرد شدن، مبادرت به باز کردن در رادیاتور نکنید؛ چون به دلیل وجود بخار تحت فشار با دمای بسیار بالا امکان دارد
که در اثر پاشیده شدن آب داغ، آسیب جدی به دست و صورت وارد شود و سوختگی شدیدی به وقوع بپیوندد.
پس از جوش آوردن خودرو باید سریعا آن را متوقف کرده و خودرو را بدون خاموش کردن بگذارید چند لحظهای در حالت درجا کار کند.
در این راستا اولین اقدام پس از متوقف کردن خودرو، ریختن آب روی بدنه رادیاتور، برای کاهش دمای آن است.
البته باید توجه کرد که آب باید روی بدنه رادیاتور ریخته شود، نه روی موتور؛ زیرا ریختن آب روی موتور ممکن است موجب ترکخوردگی بدنه آن شود.
پس از خنک کردن بدنه رادیاتور، لازم است حدود 200 متر خودرو را حرکت داد تا برخورد جریان هوا با رادیاتور خیس موجب کاهش سریعتر دمای آن شود.
پس از آن باید در رادیاتور را با دستمال نیم دور چرخاند تا در صورت وجود بخار داخل آن، به تدریج تخلیه شود.
پس از آن میتوان در رادیاتور را کامل باز کرده و در صورت نیاز آب رادیاتور را اضافه کرد.

منبع: 

cargeek.ir

اگر در مورد مطلب بالا سوالی دارید بپرسید تا ما یا دوستان کمکتان کنند.

به این مقاله چند ستاره می دهید؟
[Total: 1 مجموع: 5]

یک دیدگاه برای “علت جوش آوردن خودرو وروشهای پیشگیری از آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *